Lidt om os og vores Dexter

Vi startede med Dexter i 1995, hvor vi købte en drægtig ko, Igelsøgård Femina 2. Hun blev starten til den besætning vi har i dag. Og ligeledes starten på en stor drøm om at få de søde små køer, som jo kostede så meget. Det har vi bestemt aldrig fortrudt.

Femina startede med kun at få tyrekalve og da vi gerne lidt hurtigt ville øge besætningen købte vi i 1997 yderligere to kvier. Skelbækgård Nocturne og Klostermarkens Marie. De er så blevet til de ca. 15 dyr vi har nu.

Vores Dexter går ude på græs hele sommeren. Om vinteren går de i løsdrift på dybstrøelse, men kan selv bestemme om de vil være inde eller ude på fold.

Vi gør meget ud af at avle på de bedste dyr og alle vores avlsdyr er kåret og der er også altid taget en DNA på de tyre der bliver brugt i avlen. Så der er garanti for at vi opfylder de avlsmæssige betingelser for Dexter avlen i Danmark.

Vi udstiller også gerne vores dyr og det er også blevet til adskillige præmier ved dyrskuer.
I 2004 var vi også så heldige at opleve at have skuets bedste hundyr, blandt alle racers. Det er der også andre dexteravlere der har opnået, så det siger lidt om hvor højt præmierede racerene dyr vi har herhjemme, og som efterhånden har opnået, avlsmæssig stabilitet. Så vi nu sagtens kan konkurrere med de store racer.

Vi viser gerne vores dyr og staldforhold frem. Ligeledes er vi gerne behjælpelige med gode råd og vejledning, også til nye avler.
                

 

 

 

 
 

   

Tilbage til start